Ga naar de inhoud

Bloementuin in Westkapelle

  Een mooie bloementuin in Westkapelle… dat lukt nooit!

  Da’s een veel gehoorde uitspraak in het dorp aan de zeedijk.

  Het lastige bij dit project was dat het helemaal ingesloten ligt tussen allemaal andere percelen. De bewoners keken vanuit hun achterkamer op allemaal verschillende erfafscheidingen. Dit gaf een heel onrustig beeld. De schuur staat achter op het perceel en moest goed bereikbaar blijven voor de auto’s.

  Een opdracht die vanuit allerlei invalshoeken moest worden bekeken.

  Door langs de oprit een haag te planten met daarin leilindes is er nu een duidelijke scheiding. Deze biedt ook beschutting voor de planten. Op deze manier is de tuin Echt TUIN geworden en als de haag wat volwassener wordt, gaan vanzelf de ‘storende’ omgevingselementen uit het zicht van de bewoners.

  De bewoners houden van bloemen en vinden het fijn om te tuinieren en dat is ook duidelijk te zien! De vuurtoren blijft zichtbaar vanuit de achterkamer!

  Kortom: een bloemenzee in het dorp onderaan de zeedijk is zeker mogelijk.