Bloembollen

Wat zijn ze leuk

Wat zijn er veel

Wat geven ze veel kleur!!!

Vlinder met oranje

Bloembollen mengen

Door het toepassen van voorjaarsbollen vervroeg je het tuinseizoen. Bloembollen worden tegenwoordig anders toegepast in de tuin. Het klassieke groepje tulpen, blauwe druifjes of narcissen wordt heel anders gebruikt nu. Het mengen van verschillende soorten kleuren bloembollen, geeft een veel natuurlijker effect in de tuin.

 

Het hele jaar door bloembollen

Niet alle bloembollen komen het volgende jaar weer terug. Dat betekent dat je in het najaar alvast na kunt denken over de bloembollen die het volgende voorjaar moeten groeien. Natuurlijk zijn er ook bollen die in de zomer groeien. De mogelijkheden daarmee zijn erg divers. Ook hiervoor geldt dat niet alle bollen terugkomen.

 

Kleurencombinatie bloembollen

Door ieder jaar te kiezen voor een andere kleurencombinatie krijgt dezelfde border een heel andere uitstraling in het voorjaar. Door de bloembollen tussen de vaste planten ‘te strooien’ worden de vaste planten niet belemmerd in hun groei. Zij zorgen er op hun beurt weer voor dat het afstervende loof van de bloembollen snel uit het zicht komt.

Bloembollen zijn goed voor vlinders en bijen

Bloembollen zijn ook een goeie bron van nectar voor de vlinders en de bijen. Door hun felle kleuren trekken ze heel veel vlinders en bijen aan. De vlinders en de bijen hebben het moeilijk door de verstedelijking. Door bloembollen in je tuin te planten geef je de vlinders en bijen een mooie voedselbron!! Zo heb je niet alleen een mooie tuin, maar help je ook mee om de natuur in stand te houden.

Vind je het lastig om een mooie combinatie te maken met bloembollen dan help ik je daar graag bij. Zo brengen we samen de gewenste sfeer in je tuin.