Ga naar de inhoud

Bloembollen

Wat zijn ze leuk

Wat zijn er veel

Wat geven ze veel kleur!!!

Vlinder met oranje

Bloembollen mengen

Door het toepassen van voorjaarsbollen in de border heb je ruim twee maanden eerder een uitbundige border. Door verschillende soorten bollen met elkaar te mengen ontstaan er diverse lagen tussen de vaste planten. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in het combineren en toepassen van diverse soorten bloembollen.  Ook voor uw tuin is er speciaal uitgezocht bloembollenmengsel in diverse kleurenmixen. Bloembollenmengsels zorgen voor een kleurenfeest in je tuin!!

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van bloembollenmengsels.

 

Bloembollen planten in het najaar

Voorjaarsbollen kun je het beste in de maanden oktober-december tussen de vaste planten strooien. Waar de bollen neerkomen ga je ze planten. Zodra de bloembollen uitgebloeid zijn, komen de vaste planten uit de grond. Het afstervende loof wordt dus snel ‘bedekt’ op deze manier. 

Bloembollen zijn ook een goeie bron van nectar voor de vlinders en de bijen. Door hun felle kleuren trekken ze heel veel vlinders en bijen aan. De vlinders en de bijen hebben het moeilijk door de verstedelijking. Door bloembollen in je tuin te planten geef je de vlinders en bijen een mooie voedselbron!! Zo heb je niet alleen een mooie tuin, maar help je ook mee om de natuur in stand te houden.

Vind je het lastig om een mooie combinatie te maken met bloembollen dan help ik je daar graag bij. Zo brengen we samen de gewenste sfeer in je tuin.

 

Kleurencombinatie bloembollen

Door ieder jaar te kiezen voor een andere kleurencombinatie krijgt dezelfde border een heel andere uitstraling in het voorjaar. Door de bloembollen tussen de vaste planten ‘te strooien’ worden de vaste planten niet belemmerd in hun groei. Zij zorgen er op hun beurt weer voor dat het afstervende loof van de bloembollen snel uit het zicht komt.